Despre echipa

Asociatia Club Sportiv Petras Neamt a luat fiinta la inceputul anului 2017, avand ca obiective principale selectia si pregatirea copiilor in ramura de sport baschet, in orasele Piatra Neamt si Iasi. Suntem primul si singurul club de baschet din Piatra Neamt afiliat la Federatia Romana de Baschet.

Despre antrenor

Lucreaza la o companie in Iasi, dar s-a hotarat sa faca ceva cu adevarat important. Daniel Iacob, la 40 de ani, si-a regasit o pasiune mai veche, pe care o transmite in acest moment si celor mici: baschetul. A deschis imediat un club sportivACS Petras, ce functioneaza in acest moment in Piatra Neamt. 

Startul a fost fantastic in conditiile in care zeci de copii au venit la club pentru antrenamente. Experienta cu baschetul nu se termina aici, urmand sa fie organizate antrenamente si in Iasi. Deja s-a semnat un contract pentru folosirea salii de sport de la Liceul „Al.I. Cuza” din Iasi. Antrenamentele au inceput chiar de la inceputul acestei saptamani. 

„Totul a inceput acum un an, cand fetita mea Miruna mi-a spus intr-o zi ca vrea sa mearga la baschet. Nu am stat prea mult pe ganduri, deoarece eu iubeam deja baschetul. L-am practicat la nivel de performanta timp de vreo 14 ani, mai intai in clasele 1-4 la scoala numarul 11 cu domnul profesor Lascar, apoi in cadrul Clubului sportiv scolar «Unirea» Iasi. Apoi am facut tot junioratul cu domnul antrenor Luchian, iar ultimii 4 ani am jucat in cadrul Universitatii Tehnice «Gheorghe Asachi» cu domnul profesor Damian. Avand cunostinte despre acest sport, am luat decizia sa-mi inscriu fata la Clubul Sportiv «Iris» Iasi, acolo unde antrenor este un fost coleg de echipa, Florin Bucuresteanu. Dupa cateva antrenamente la care am asistat, «microbul» a aparut din nou si mi-am spus: e clar, eu asta imi doresc sa fac! Sa fiu antrenor de baschet!”, spune Daniel Iacob.

Ce l-a ambitionat?

Daniel a ajuns sa deschida un club in Piatra Neamt dupa ce a primit un telefon, aflandu-se in localitate in interes de serviciu. Astfel, o ruda i-a transmis ca si-ar inscrie fetita la un club de baschet, dar in Piatra Neamt nu exista aceasta activitate. Atunci, Daniel i-a promis hotarat ca va deschide un club. 

„Am inceput sa caut o sala unde sa-mi desfasor antrenamentele. Asta a fost partea cea mai dificila, deoarece in Piatra Neamt nici macar in Sala Sporturilor nu exista panouri de baschet. Am ales metoda clasica, poate cea mai sanatoasa cand e vorba sa provoci copiii, sa ii faci atenti, sa ii chemi la sport, adica am inceput sa impart fluturasi prin scoli. A fost clar inca de la inceput ca in Piatra Neamt exista simpatie pentru baschet, unul dintre cele mai spectaculoase sporturi de echipa, intr-un oras exista cluburi puternice de volei si handbal, sporturi in care Neamtul are traditie, asa ca la primul antrenament, pe 3 martie, au venit 12 copii. Feedback-ul a fost unul extraordinar si, dupa 6 luni, am ajuns sa lucrez cu aproximativ 40 de copii. Mi-am dat imediat seama ca nu voi putea face fata singur si l-am implicat in proiect pe cumnatul meu Razvan, cel care chiar a terminat Facultatea de Sport in Iasi, la specializarea Baschet”, explica Daniel.

Nu mai stau pe Facebook

Ca sa ajunga seara la antrenamente, face naveta de trei ori pe saptamana, dupa terminarea serviciului. Daniel povesteste ca sunt cheltuieli destul de consistente pentru intretinerea clubului si orice venit suplimentar este de bun augur. 

„Satisfactia este enorma. Au venit in primele zile la antrenamente copii care nu stiau sa alerge, copii care oboseau dupa 5 minute de efort mediu, copii care alergau cu smartphon-ul in buzunar si mai verificau din cand in cand Facebook-ul. Cu timpul am intrat intr-un program normal cu doua sau chiar trei antrenamente pe saptamana. Dupa 3 luni am reusit sa mergem in prima deplasare la Iasi, apoi am fost 7 zile in tabara la Gura Humorului, iar dupa 6 luni am organizat in Piatra Neamt prima editie a cupei «Baschet Petras». Am obtinut locul doi la baieti, iar bucuria primei victorii a fost de nedescris”, spune Daniel, cu gandul la prima victorie.

Interzis sportului pe Internet

Daniel spera sa se implice suta la suta in noul proiect. Deja, „nebunia” are sustinerea familiei, care il insoteste in fiecare deplasare facuta la Piatra Neamt. 

„Sper ca la Iasi sa avem aceleasi reactii pozitive ca si in Piatra Neamt. Ma bazez la inceput pe dorinta parintilor care devin constienti ca miscarea si sportul sunt esentiale si cauta din ce in ce mai multe solutii pentru copiii lor crescuti in epoca virtuala in care miscarea se face cu cursorul pe internet. A inceput ca pasiune. Nu de putine ori am ramas in sala la sfarsitul antrenamentelor ca sa mai arunc putin la cos! In momentul de fata am depus actele pentru obtinerea Certificatului de Identitate Sportiva, urmand ca pana la finalul anului sa fim afiliati la Federatia Romana de Baschet. Apoi voi incerca sa colaborez cu institutiile locale si eventual sa gasesc un sponsor. Poate deveni un business facut cu mare pasiune. Mi-am gasit locul. Iubesc sa lucrez cu copiii, iubesc sportul, iubesc baschetul”, a incheiat Daniel, cu increderea ca proiectul va fi de succes. 

 

Sursa: https://www.bzi.ro/exclusiv-a-facut-nebunia-vietii-un-iesean-a-ajuns-idolul-copiilor-este-minunat-ce-a-reusit-sa-faca-intr-un-timp-foarte-scurt-foto-623159